Mikrofilm til digitale Data – et komplekst Problem med en simpel løsning

Mikrofilm blev format valg for dokument management industri i flere årtier før fremkomsten af elektronisk dokumenthåndtering og CD-ROM i begyndelsen af 1990 ‘ erne.

Det følger derfor, at der er en kæmpe pukkel af mikrofilm af mange forskellige formater i systemet, alle kræver specialiseret (og dyre) udstyr til visning og udskrivning af tilbage til papirudprintning. Som de ser ud, kan ikke de integreres i en EDM system, selv om de kan indeholde mainstream oplysninger, der er ofte påkrævet.

Teknologi til digitalisering af mikrofilm er let tilgængelige: træffes beslutning er, hvordan man anvender den bedste effekt.

En digitalisering læser printer indarbejde sin egen printer kan bruges som en fritstående enhed på samme måde som de gamle mikrofilm læseren printer, men gør brug af scanning teknologi, snarere, at den gamle Xerox proces. En billedfil er produceret som udgange til A4 ved hjælp af maskinens egen laserprinter, Ulempen er, at originalerne større end A4 vil blive produceret på meget reduceret størrelse. Skalering løsningen er at installere læseren printeren som et netværksdrev, så det scannede billede skal sendes til en netværk plotter. Hvis den oprindelige mikrofilm indarbejdet en skala, så en nøjagtig fuld størrelse print kan produceres: Hvis ikke, printersoftwaren kan være indstillet til at udskrive på en af de standard papir størrelser, A0 til A4.

Dette sæt op serverer et krav om lav lydstyrke on demand adgang, hvor mikrofilm skal bevares i deres oprindelige form.

På den anden side kan høj lydstyrke konvertering bedst betjenes af specialiserede maskiner at vil skanne rulle mikrofilm, mikrofiche eller 35mm blænde kort automatisk og ved høj hastighed. Den høje kapitalomkostninger for disse enheder betyder, at de ikke er omkostningseffektiv, medmindre store backfile konverteringer er at blive overvejet. Alternativt, brug af en specialist scanning selskab vil nå de fleste af omkostningsfordele uden en stor investering i selskabskapital.

Der findes specialiserede organisationer, som tilbyder en vifte af scanning tjenester, herunder alle mikrofilm formater. De scannede billeder kan konverteres til papirudgave til nøjagtig skala, hvis påkrævet, eller samlet i en søgbar database, som kan være forbundet med en EDM eller arbejdsgange system.

Leave a Reply

Your email address will not be published.